Soppköket - höstens satsning på CIK!

 

 

I höst lanserar vi Soppköket på CIK för dig som är nyfiken på olika slags kultur och vill ses och äta gott i sällskap med andra!

 

Under fem torsdagskvällar i höst kan du värma dig med en ångande mustig soppa med hembakt bröd och samtidigt ta del av en kulturupplevelse. Gå en guidad konstvandring i huset, se och diskutera en bra film, ta del av intressanta konstnärssamtal, lyssna på ett rockigt bluesband eller ta in nyskapande och rutinerad folkmusik. Soppköket är mat för alla sinnen!

 

Varje torsdag kl. 17.30 öppnar Soppköket i restaurang Kvarnen innan kvällens kulturevenemang drar igång kl. 18.30.

 

Varmt välkomna till höstens välsmakande kulturkvällar på CIK!

 

 

Höstens program – Soppköket

 

Filmkväll ”Tigrar” 
Torsdag 15 september

 

”Tigrar” av Ronnie Sandahl är berättelsen om en ung mans brinnande besatthet, fångad i en absurd fotbollsindustri där allt och alla kan köpas för pengar. Filmen följs av ett samtal med Lena Lindén och Sumaiya Syeda. Kvällens soppa: Currydoftande kycklingsoppa (vegetariskt alternativ finns).

 

Väsen Folkmusikduo
Torsdag 29 september

 

Väsen Duo, Mikael Marin och Olov Johansson, har under 37 års intensivt samspel och turnerande renodlat sitt sound och sin sceniska närvaro till den grad att de i dag är unika i sitt slag. Nu ger de sig ut på äventyr bland gamla fina spelmän, historier och tradlåtar. Kvällens soppa: Krämig rotfruktssoppa.

 

Möt konstnären Robin Tinglöf
Torsdag 20 oktober

 

Robin Tinglöf från Knivsta pratar om sin tillfälliga konstutställning på CIK och sin podd ”De assimilerade” i vilken han forskar i sitt eget förflutna som tillhörande resandefolket. Kvällens soppa: Kvällens soppa:  Ingefärsdoftande linssoppa.

 

Badass Blues Band
Torsdag 27 oktober

 

Badass Blues Band är en grupp rutinerade musiker som levererar en råstark och rockig blues. No-nonsense, rakt på bara. Svängig, jordnära musik med sina rötter i Mississippi-flodens båda ändar. Bar och Soppkök öppnar 17.30 i scenlokalen och evenemanget har 18-årsgräns. Kvällens soppa: Mustig Gulaschsoppa

 

Konstvandring och samtal
Torsdag 1 december

 

Se och hör om all konst inne på CIK av kulturstrateg Jon Hulander. Efter konstvandringen samtalar Jon med Knivstakonstnären Anette Wixner i hennes tillfälliga utställning. Kvällens soppa: Havets soppa. Vegetariskt alternativ finns.

 

 

Mer information om de individuella programmen och biljettförsäljning finner du på vår evenemangssida.