Sök produktionsresidens inom dansområdet på CIK

scenen CIK

Region Uppsala utlyser två produktionsresidens inom danskonstområdet under hösten 2024 på Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK).

 

Produktionsresidensen riktar sig till danskonstnärer och koreografer verksamma i Sverige som befinner sig i slutfasen av sin konstnärliga process/produktion av ett verk. I residensen ingår också ett stipendium om 10 000 per residensperiod som täcker kostnader för resor, gage och traktamente.

 

Under residenset får ni möjlighet att slutföra ett redan påbörjat verk och tillgång till två dagar i scenkonstlokalen med tillgång till tekniker 3 timmar/dag.

Produktionsresidensen görs i samarbete med Knivsta kommun (Knivsta Centrum för Idrott och Kultur) för att utveckla och öka intresset för dans som konstform samt stärka infrastrukturen för den professionella dansen i länet.

 

Produktionsresidens riktat mot barn
Första residensperioden har inriktningen barn 0–10 år och pågår mellan 23 september och 6 oktober. Andra veckan av residenset sammanfaller med Barnkulturveckan i Knivsta, vilket innebär att många barn kommer att besöka CIK. Den 5–6 oktober får ni tillgång till scenkonstlokalen och möjlighet att visa ert pågående arbete för förskolor och skolor. Dessutom finns det möjlighet att genomföra workshops med barn och elever.

 

Produktionsresidens riktat mot allmän publik
Höstens andra produktionsresidens pågår mellan 25 november till 8 december och riktar sig mot allmän publik.

 

Information om scenen
Scenytan är 18 meter bred och 11 meter djup och har 7 meter fri höjd. Scenen har vit och svart dansmatta, ljud- och ljusutrustning och möjlighet att projicera på duk. Tillgång ges även till en loge och kök under hela residensperioden.

 

För exakt information se teknisk specifikation för scenen.

 

Studion Glasäpplet
Glasäpplet ligger högt upp i en ljus lokal med stora fönster. Studion är 64 kvm stor och är utrustad med svart dansmatta (10 x 5,8 m), speglar som till största delen går att täcka för samt en ljudanläggning (bose-pelare). Det finns även en white board, TV-skärm med touchfunktion och HDMI kabel att tillgå.

 

Vad förväntas av er?
Att i samarbete med producenterna vid CIK planera in antingen en offentlig visning eller en Work in progress med samtal eller liknande någon gång under residensperioden.

 

Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK)
CIK är en anläggning som integrerar idrott och kultur i ett och samma hus. Här finns två fullstora sporthallar, kampsportslokal, ishall, en restaurang, scen med 400 publikplatser och mötesrum. Huset ligger endast fem minuters promenad från Knivsta station med 28 minuters tågresa från Stockholm Central och 9 minuters tågresa från Uppsala Centralstation.

 

Anmälan
Skriv ett kortfattat brev om vem du är, vilken period du söker, den verksamhet du bedriver, var i processen er verksamhet befinner er och vad ni vill slutföra. Bifoga CV. Skicka med länkar till det pågående verket eller repetitioner. Övrig finansiering och samarbeten är meriterande, även samverkan eller arbete med regional förankring är meriterande.

Läs mer om residensen här:

 

https://regionuppsala.se/samverkanswebben/samverkan-och-utveckling/samverkan-kultur/verksamhetsomraden-inom-kulturutveckling/dans/produktionsresidens-inom-dans/

 

Skicka din ansökan till eva.forsberg.pejler@regionuppsala.se med ärendetext:

 

”CIK Produktionsresidens, barn” eller ”CIK Produktionsresidens, offentlig” beroende på vilket residens du söker till. Sista ansökningsdag är den 19 april.

 

Foto: Centrum för idrott och kultur, scen.

 

Kontakt
Eva Forsberg Pejler
Verksamhetsutvecklare dans

 

E-post: eva.forsberg.pejler@regionuppsala.se