Säsongen för discgolf är här - låna discar på CIK

Korg för discgolf i skog

 

Discgolf är en spännande och växande sport som kombinerar precision, taktik och friluftsliv. Att spela discgolf är både roligt och tillgängligt och passar för alla åldrar och färdighetsnivåer. I Knivsta kan du när som helst ta dig till kommunens niohålsbana och spela, antingen själv eller med andra.

 

Discgolf, ibland kallad frisbeegolf, är en sport som har sina rötter i 1960-talets USA. Precis som i traditionell golf är målet att slutföra en bana med så få kast som möjligt. Men i stället för bollar och klubbor använder spelarna discar – avancerade frisbees designade för olika kasttekniker och distanser.

 

Discgolf är en inkluderande sport som inte kräver dyra medlemskap eller utrustning. Det är ett utmärkt sätt att få motion, umgås och uppskatta naturen.

 

Discgolf i Knivsta

I Knivsta ligger discgolfbanan vid reningsverket, på andra sidan tågspåret från CIK. Banan behöver inte bokas och det är fritt att spela när man vill. Den nio hål långa banan bjuder på såväl öppna ytor som svårare hål i skogsterräng.

 

Discgolf passar för alla spelare oavsett nivå. En lämplig gruppstorlek är 3–5 spelare. Att spela hela banan tar cirka 1 timme.

 

Karta över Knivsta Discgolfpark

 

Regler och Spel

Discgolf spelas på en bana med 9 eller 18 hål. Varje hål börjar vid en utkastplats och avslutas vid en korg. Spelaren kastar en disc från utkastplatsen och fortsätter sedan att kasta från där discen landade, tills discen har nått korgen. Varje kast räknas som ett slag, och spelaren med minst antal slag vid rundans slut vinner.

 

Det finns olika typer av discar för olika situationer: drivers för långa avstånd, midrange-discar för medeldistans och putters för korta kast och precision. I receptionen på CIK kan du låna ett kit med dessa tre sorters discar.