Höstens program på CIK är här

 

Konserter, föreläsningar, teater, shower, utställningar och familjelördagar – höstens scenprogram för CIK är här och bjuder på en bred repertoar med något för alla.

 

Höstprogrammet drar igång lördag 2 september då vi firar Knivsta Pride på Centrum för idrott och kultur. Senare under månaden blir det konsert med Shirley Clamp som kommer till Knivsta tillsammans med Trio X. Pubkvällen ”Rekordåren” levererar hållbara hits från sextiotalet med välmeriterade musiker från Uppsala.

 

Missa heller inte förtrollande världsmusik i absolut världsklass med sexmannabandet Tarabband eller Soppköket som den här säsongen bjuder på folkmusik av Ulrik Bodén och Nina Gleiss duo samt vokalmusik av prisade gruppen AORA.

 

I oktober vankas det musik framförd av Kerstin Ryhed och Britta Bergström – två av Sveriges mest anlitade körsångerskor. Det blir Evert Taube, Håkan Hellström, The Real Group, Anders Lundin, Uno Svenningson och Eric Clapton. Självklart blir det också någon schlager och ett allsångsmedley.

 

För den som vill uppleva klassisk musik kommer Uppsala Kammarsolister med Peter Jablonski till CIK i början av oktober och i november bjuder Knivsta Kammarkör på Vivaldis Gloria. Dessutom spelas sagooperan Hans och Greta som passar för hela familjen. På trettondagen är Sinfonietta Viginti tillbaka med en sprakande konsert som tar oss både till Metropolitan och Broadway.

 

Standup på CIK är tillbaka med Fritte Fritzson som med hjälp av Sara Jägborn och Flakrim Fejzullahu bjuder in till skrattfest den 16 november.

 

Under november kommer också Petra Nielsen till Knivsta med sin one-woman-show ”PETRA – ett liv på scenen”.

 

Missa heller inte Povels Naturbarn – en personlig minishow där några av Povel Ramels mest omtyckta texter och melodier framförs av syskonen Lotta och Mikael Ramel samt Backa Hans Eriksson.

 

I december intar julstämningen CIK med Advent på CIK, showen ”Julen är här – Julstök och smällkarameller!” och ”Julkonsert – Solala med Låtar & Läten”.

 

Familjelördagar under hösten varvar Children of the World Gala och föreställningen ”Försiktig med Nalle clown” med bildverkstad för barn i alla åldrar.

 

Detta och mycket mer händer under hösten på Knivsta Centrum för idrott och kultur. Programmet i sin helhet hittar du på centrumforidrottochkultur.knivsta.se/kalender

 

Vi ses i höst!