Laddar Evenemang

Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Dans i Nord: Truly Madly

18 november, 2022, 19:00 - 21:00

Fri entré

 

Det är något speciellt med baletten Giselle, ända sedan urpremiären på Parisoperan 1841. Det är en övernaturlig historia om både kärlek och svek.

Giselle är förmodligen en av dansvärldens mest konfliktfyllda karaktärer, ofta kallad danskonstens Hamlet. Dansen är hennes historia och den tar henne till en plats hon aldrig ens drömt om att hamna på. Kärlek, uppror, förtryck, klass och sårbarhet är några mänskliga tillstånd som belyser Giselle. Det är därför som just dess historia har fascinerat publiken i närmare 200 år.

Truly Madly är inspirerad av den gripande historien om Giselle och undersöker dualiteten ”kropp och ande”, en rebell, en danskonstens Hamlet i en nyskapad scenkonstproduktion inom den moderna dansen.

Knivsta kulturskola presenterar sitt skapande dans och diktprojekt

Sex danselever från Knivsta Kulturskolas har skapat egna tolkningar utifrån dikter skrivna av Uppsala-poeten Rebecca Albrektsson. Dikterna handlar om hur det känns att leva med depression. Dansarna har valt ut tre olika dikter som de fastnade för och har sedan tolkat dessa i rörelser. De har utgått ifrån ordens betydelse, samt vilka känslor och bilder som de upplever att dikterna skapar. Därefter sattes dansarnas tolkningar samman till ett stycke på totalt ca fem minuter.

Koreografin kommer att visas på CIK den 18 november i samband med Dans i Nords föreställning ”Truly Madly”.

Fri entré. Föreställningen passar från 13 år.

Fri entré

Detaljer

Datum:
18 november, 2022
Tid:
19:00 - 21:00
Kostnad:
Fri entré
Evenemang Kategorier:
, ,