Laddar Evenemang

Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Trio X och Jojje Wadenius

11 februari, 15:00 - 16:10

200kr

 

Få en inblick i Jojje Wadenius fantastiska karriär och det mångåriga samarbetet med Trio X!

Här får Trio X sällskap av en respekterad och älskad musiker och många vittnar om hans stora betydelse som inspiratör och förebild. Georg Jojje Wadenius har varit professionell gitarrist, kompositör, arrangör och producent sedan 1968.

På konserten får publiken en inblick i Jojjes fantastiska karriär och ta del av Trio X och Jojjes samarbeten genom åren.

Georg Jojje Wadenius är känd bland annat för att ha spelat i de svenska grupperna Made in Sweden och Solar Plexus samt i den amerikanska gruppen Blood, Sweat & Tears, senare med husbandet i Saturday Night Live samt turnerade med Roberta Flack, Luther Vandross, Simon and Garfunkel och Steely Dan. Under 1980-talet var Jojje en av de mest anlitade gitarristerna i New York. I Sverige är han kanske mest känd för sina barnvisor – plattorna Goda’, Goda’, med texter av Barbro Lindgren och Zzoppa med texter av Kenneth Gärdestad, samt musiken till Kalles Klätterträd.

Samarbetet med Trio X

Georg Jojje Wadenius haft ett långt samarbete med gruppen Trio X. Bland annat har de spelat in skivorna Psalmer och Jojjes Klassiska Barnvisor, den senare i samarbete med Göteborgs Symfoniker.

Om Trio X

Trio X består av Lennart Simonsson, piano, Per V Johansson, bas och Joakim Ekberg, trummor och är en av Sveriges mest välrenommerade pianotrios. Trions särprägel är utforskande och gränsöverskridande musik och de erfarna musikerna låter sig inspireras av många genrer. Mer om Trio X hittar du här.

Konsertkarusellen

Konserten arrangeras av kören Låtar & Läten i samarbete med Knivsta kommun och Musik i Uppland. Den ingår i Musik i Upplands konsertserie Konsertkarusellen.

Köp biljett

Detaljer

Datum:
11 februari
Tid:
15:00 - 16:10
Kostnad:
200kr
Evenemang Kategori:

Plats

Scenen
Parkvägen 31 A
Knivsta, Knivsta 74175
+ Google Map
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Låtar & Läten
Telefon
tel 070-6171263
Visa Arrangör-webbplats