Laddar Evenemang

Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tarabband – världsmusikorkester

Tarabband frontad av sångerskan Nadin Al-Khalidi

22 september, 2023, 20:00 - 21:15

190 kr – 275 kr

 

Förtrollande världsmusik i absolut toppklass med sexmannabandet Tarabband. Här blandas sufiska influenser med pop och folkmusik så att tarab uppstår!

Bandet Tarabband är aktuella med sitt femte album Yekhaf – arabiska för “Rädd för mig”. Från Malmö och Sverige fortsätter deras musik att färdas över världen och lämnar ett färgstarkt avtryck med sin ”tarab” – ett arabiskt uttryck för extas genom samspel och musik. Ett tillstånd då musiken och känslorna förenas.

Nadin Al Khalidi har sina rötter i både Kairo och Bagdad. Hon kom till Sverige för många år sedan och startade 2008 bandet Tarabband. Nadins texter tar oss med på hennes livsresa från hemlandet till livet i exil och pånyttfödelse. Hon ställer frågor om de gränser som ritas upp mellan länder och människor. Sångerna är hämtade både från de traditionella arabiska sångerna som bandets egna unika kompositioner.

Tarabband består av etablerade musiker från Sveriges folk- och världsmusikscener.

Med Nadin Al Khalidis karismatiska och känsliga röst, de allmängiltiga texterna på arabiska samt bandets unika sound och samspel har Tarabband en trogen publik i Sverige och utomlands, speciellt i Mellanöstern. Albumet Yekhaf bygger på mänskliga möten och situationer som sångerskan och textförfattaren Nadin Al Khalidi varit med om under senare år. Texterna på arabiska väver samman historier om människor och livsöden som pågår parallellt i olika hörn av världen – i Malmö, i jordanska Wadi Rum-bergen, i irakiska Mosul, i Kairo och i Bagdad, där Nadin föddes och växte upp. När musikerna i Tarabband möts skapar de tillsammans mångsidiga och berörande ljudbilder som elegant ramar in, återberättar och förstärker dessa historier.

Biljettpriser:

Ordinarie: 275 kr, Under 25 år/Pensionär: 190 kr.

 

 

 

Homepage – Tarabband

Konserten genomförs i samarbete med Norrtälje kommun.

Köp biljett

Detaljer

Datum:
22 september, 2023
Tid:
20:00 - 21:15
Kostnad:
190 kr – 275 kr
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,

Plats

CIK
Parkvägen 31A
Knivsta, 74175 Sverige
+ Google Map
Telefon
018-34 76 44
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Knivsta Kommun