Laddar Evenemang

Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

My Gaucho Derby: 500 km till häst genom den argentinska vildmarken

ridtävling genom Argentina

8 mars, 2023, 18:30 - 20:00

Fri entré

 

Inspirerande föredrag om att genomföra en utmaning man är lika taggad som livrädd inför. Att våga ge sig ut i det okända och det näst intill maniska förberedelsearbetet. CIK uppmärksammar den internationella kvinnodagen och bjuder in till föredrag av den spännande och nyblivna knivstabon My Nordström som våren 2022 red världens tuffaste hästtävling – Gaucho Derby.

500 km till häst genom den Argentinska vildmarken, utlämnad till vädrets makter under tio dagar. Gaucho Derby är ett av världens tuffaste hästrace som sätter kunskaper om överlevnad, navigation och hästkännedom på prov. Knivstabon My Nordström blev som första svensk utvald att vara med i tävlingen. Med endast 10kg packning skulle allt de behövde finnas med; tält, sovsäck, mat, stormkök, kläder och andra förnödenheter. Sedan skulle de själva navigera genom bergslandskapet, i okänd terräng på okända hästar.

”För mig handlar det om att utsätta sig själv för utmaningar som sträcker sig längre än bara ridsporten. Det är verkligen ett äventyr, något som sätter både den mentala och fysiska hälsan på prov. Övervinna sina rädslor, känna att man kan, att man orkar.”

My berättar om sin drivkraft och hur det känns att genomför en utmaning som hon var lika taggad som livrädd inför. Att våga ge sig ut i det okända och ett näst intill maniskt förberedelsearbete. Hon berättar också om vad som hjälpte henne längs vägen, vad som triggar henne och hur man kan gå tillväga om man vill ut på ett eget äventyr – stort som smått.

Tid: 18.30- 20.00 inkl 15 min paus. Fika finns till försäljning.

Fri entré men du bokar din plats genom att anmäla dig här  i Trippus: Anmälan

 

Detaljer

Datum:
8 mars, 2023
Tid:
18:30 - 20:00
Kostnad:
Fri entré
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , , , ,

Plats

CIK
Parkvägen 31A
Knivsta, 74175 Sverige
+ Google Map
Telefon
018-34 76 44
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Knivsta Kommun