Laddar Evenemang

Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

LÄNK2022: Manhattanprojektet – en ungdomspjäs!

7 maj, 2022, 18:00 - 19:00

|Återkommande Evenemang (Se alla)

Ett evenemang 8 maj, 2022 kl 17:00

Välkommen till CIK för att se kulturskolans unga teatergrupp spela pjäsen ”Manhattanprojektet”.

 

Det kostar inget att komma och du behöver inte boka biljett – det är bara att komma!

 

OM PJÄSEN

Kriget pågår. Än är bomben inte släppt, men föräldrarnas skilsmässa kommer allt närmare och hotar att förinta Katjas värld. I Los Alamos arbetar Manhattanprojektets arkitekter frenetisk med att uppfinna en annan bomb, en som kan vinna kriget. Men Albert Einstein är försvunnen, kanske kidnappad av tyska Uranklubben som vill hinna tillverka atombomben innan de allierade. Maxime de Clermont, fransk motståndskvinna och spion, drar med sig Katja som är numera motvilligt inkarnerad som privatdetektiven Herr Petrovic´. De korsar regntunga gator och genomsöker maffia ägde jazzklubbar i New York för att hitta och befria Einstein. Labbrockar och trenchcoats, magnum 44s och hemliga ritningar ger pjäsen en tung film noir känsla när en konflikt i hemmet skickar Katja åttio år tillbaka till en tid då hela världen stod på ruinens brant.

 

OM LÄNK SOM PJÄSEN ÄR EN DEL AV:

Det var en gång en brist på angelägen dramatik med rollistor som passade för unga ensembler. Men sedan kom Länk. Länk är nyskriven dramatik för skolor och unga amatörensembler (15-20 år). Riksteatern beställer pjäser av landets hetaste dramatiker och ger skol- och amatörensembler möjlighet att sätta upp nya pjäser, specialskrivna för dem.

 

Länk ger klasser och grupper möjlighet att spela sin föreställning på sin ort och på en professionell teaterscen. Länk avslutas med en nationell festival på Riksteatern i Stockholm. Ett antal läns-, regions- och stadsteatrar ställer lokaler och personal till förfogande för medverkande ensembler. Genom coaching, workshops och möten får unga ensembler kunskap om den professionella teaterns arbetssätt och villkor.

 

Varmt välkomna!

Detaljer

Datum:
7 maj, 2022
Tid:
18:00 - 19:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

Knivsta Kommun