Laddar Evenemang

Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Knivstas historia: Lennart Runnding

23 mars, 2023, 18:30 - 19:30

Fri entré

 

I vår uppmärksammar CIK att Knivsta kommun fyller 20 år genom att bjuda in till föredrag av två spännande Knivstaprofiler. Den 23 mars inviger vi en jubileumsutställning då årets Knivstabo 2019, Lennart Runnding, delar med sig av Knivstas historia med ett föredrag och bildvisning ur sitt stora bildarkiv.

Eldsjälen, historiekännaren, Knivstaprofilen och folklivsentusiasten Lennart Runnding
Lennart Runnding är så nära man kan komma en levande uppslagsbok, eller kanske kartbok, om Knivsta. Han är uppvuxen i Knivsta och började som 15-åring jobba som brevbärare i mitten på 1960-talet. Han blev kvar inom posten i hela sitt yrkesliv och har på nära håll sett Knivsta växa fram under flera decennier. Det finns knappt en gata, väg, hus eller adress som han inte känner till. Lägg sedan till att han hela sitt liv har varit aktiv i det lokala idrotts-, musik- och föreningslivet så är det lätt att förstå att Lennart Runnding känner många av Knivstas invånare.

Tid: Kl. 18.00 invigs jubileumsutställningen i Stjärnvalvet. Föredraget startar kl. 18.30 i scenlokalen. 
Fri entré

Den  8 mars får vi höra föredrag av den nyinflyttade Knivstabon My Nordström som våren 2022 red världens tuffaste hästtävling – Gaucho Derby.

My Gaucho Derby: 300 km till häst genom den argentinska vildmarken

Detaljer

Datum:
23 mars, 2023
Tid:
18:30 - 19:30
Kostnad:
Fri entré
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Knivsta Kommun