Laddar Evenemang

Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

INSTÄLLT/FLYTTAS TILL VÅREN – Jämställdhet och jämlikhet i praktiken

4 december, 2023, 18:00 - 20:00

 

● Hur blir jämställdhet och jämlikhet en del av föreningarnas vardag?

● Hur fungerar normer egentligen och vad innebär ett normmedvetet perspektiv?

● Hur uppstår kränkningar och hur hanterar vi dessa?

● Hur kan vi arbeta förebyggande mot kränkningar?

● Hur kan vi bli ännu mer inkluderande i vår förening?

Föreläsningen varvar grundläggande teori med humor, praktiska övningar, samtal och vardagsnära exempel på hur olika normer påverkar barn, ungdomar och vuxna. Ni får kunskap om hur de olika diskrimineringsgrunderna samverkar och om de mekanismer som ligger bakom och skapar ojämlikhet. Föreläsningen ger en kunskapsgrund för att möjliggöra fortsatt utveckling inom föreningarna.

Vi har alla med oss olika erfarenheter och värderingar som påverkar vårt beteende, förväntningar och bemötande av barn, ungdomar och vuxna – ofta omedvetet. Det ojämlika bemötandet får konsekvenser för barn och ungdomarnas utveckling och identitetsskapande men även för deras möjligheter att tillgodogöra sig föreningarnas syften och kunna delta på lika villkor.

En av ojämlikhetens värsta baksidor är kränkningar och olika former av verbalt och fysiskt våld. På föreläsningen diskuteras även kränkningar och det vardagsvåld som många barn och ungdomar är utsatta för. Föreläsningen tar upp vanliga misstag kring jämställdhet och jämlikhet, samt hur vi kan arbeta praktiskt för att skapa ännu mer inkluderande föreningar.

Alla är varmt välkomna till föreläsningen, som privatperson eller som ideellt engagerad i en förening.

Maria Hulth driver jämställt AB och är expert på jämställdhet, normmedvetenhet, mångfaldsfrågor, tillgänglighet och hbtqi+ och har stor erfarenhet av att arbeta med dessa frågor i praktiken. Maria är utbildad genusvetare och etnolog. Sedan 2006 har hon arbetat med utbildning av skolor, förskolor, företag, organisationer, kommuner och myndigheter kring jämställdhet och normmedvetenhet.

Föreläsningen arrangeras av RF-SISU Uppland i samarbete med Knivsta kommun

Anmäl dig

Detaljer

Datum:
4 december, 2023
Tid:
18:00 - 20:00
Evenemang Kategori: