Laddar Evenemang

Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Erika möter Tonprakt

11 november, 2023, 17:00

100 kr

 

Violinisten/folkmusikern Erika Lindgren Liljenstolpe och Uppsalakören Tonprakt under ledning av Anders Grosse Grotherus bjuder på ett knippe melodier med kvinnliga förtecken.

Kören Tonprakt från Uppsala, under ledning av Anders Grosse Grotherus, gör gästspel i Knivsta lördagen den 11 november kl 17.00. På konserten har vi med oss violinisten Erika Lindgren Liljenstolpe som i duon Erika & Cecilia har tonsatt dikter av Edith Södergran. På Scenen i CIK framför vi några av deras tonsättningar tillsammans med andra texter och låtar som har skrivits eller framförts av kvinnor som Barbro Hörberg, Monica Zetterlund, Karin Boye, Elsie Johansson, Anna-Carin Strand, Kristina Lugn och gruppen Åkervinda. 

Tonprakt fyller i år 40 år och är en blandad kör med drygt 50 sångare, jämnt fördelade mellan sopraner, altar, tenorer och basar. Vi har dessutom egna musiker som kompar (Leif Österlund piano, Åke Öhrlund gitarr och Johan Åkerman bas) och Anders Grosse Grotherus har varit vår körledare ända från starten! Vi sjunger en blandning av pop, rock, visa och samverkar ofta med olika musiker och dirigenter och nu är det alltså dags för oss att dela scen med Erika Lindgren Liljenstolpe. 

Varmt välkomna till en konserttimme med kvinnliga förtecken! 

Biljettpris: 100 kr (köp vid dörren).

Erika Lindgren Liljenstolpe hemsida

Hör Erika och Cecilias tonsättningar av Edith Södergrans texter: spotify:artist:25C7FbTsoa7sopvNQYBQt7 

Detaljer

Datum:
11 november, 2023
Tid:
17:00
Kostnad:
100 kr
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,

Plats

Scenen
Parkvägen 31 A
Knivsta, Knivsta 74175
+ Google Map
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Kören Tonprakt