Laddar Evenemang

Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Emil Jensen- Sånger och snack (som lyktor i mörkret)

20 april, 19:00 - 21:20

250 kr – 365 kr

 

Musik och ordtrolleri – Emil Jensen ger en unik upplevelse på ny turné

En av Sveriges mest lysande scenkonstnärer, Emil Jensen, kombinerar och blandar sina sånger och snack på skiva och bok för första gången och ger sig ut på ny föreställningsturné som kommer till CIK. 

Alla som sett Emil trollbinda sin publik genom åren har upplevt hans helt unika blandning av musik och ordtrolleri, allvar och komik, personligt och politiskt. Nu gör han för första gången samma sak på album, ”Än susar skogen – sånger och snack”, ett temaalbum om biologisk mångfald, som är både
skiva och bok. I samband med detta gör han en föreställning där han blandar material från albumet med både nyskrivet och urval från sin låtskatt och snackskatt.

Få artister har förmågan att närma sig de svåraste frågorna och hela tiden hitta vändningarna och komiken i allvaret och lyckas på så vis gjuta både kraft och mod, tröst och engagemang i publiken i en tid när det behövs som allra mest.

I vintras mottog Emil det prestigefyllda Nils Ferlinpriset med motiveringen:
”med en blandning av allvar, humor, försonande värme och formuleringsglädje lyft viktiga samhällsfrågor och den lilla människans berättelse i kamp mot olika förtryck.”

– Mitt i en brinnande värld och en mörk tid känns det viktigare än någonsin att sätta ljuset på det snillrika livet på jorden. Att häpna över det vi har, över den planet som vi så gärna vill ha kvar. Jag kommer därför att prata och sjunga om naturskydd, kulturskydd och fred – en påminnelserapport bland alla larmrapporter, säger Emil själv om föreställningen.

Under de senaste åren har Emil turnerat med sina säregna föreställningar för fullsatta hus genom hela landet – på allt ifrån Dramaten till Way out west, från Ale Stenar i söder till Kiruna i norr.

Mångsidig artist

För att förstå Emils mångsidighet som artist ger utmärkelserna han fått en viss inblick, han har Evert Taube-priset för sitt låtskrivande, Gustav Frödingpriset för sin lyrik, Karl-Gerhard-priset för sina shower, mängder av miljöpriser och nominerats till Martin Luther King-priset för civilkurage. Han har gjort flera hyllade sommarprat och vinterprat i Sveriges radio, där han också hörs återkommande som kåsör i Godmorgon, världen och Tankar för dagen. Allt detta tillsammans skapar det uttryck som blivit hans helt egna, där publik och lyssnare kastas mellan melankoli och hopp, allvarliga globala ämnen och
komiska personliga berättelser i en blandning som inte lämnar någon oberörd.

Längd: ca 140 min inkl. paus

Biljettpris: 365 kr Ordinarie, 250 kr Pensionär/under 25 år

 

Köp biljett

Detaljer

Datum:
20 april
Tid:
19:00 - 21:20
Kostnad:
250 kr – 365 kr
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, , ,

Plats

Scenen
Parkvägen 31 A
Knivsta, Knivsta 74175 Sverige
+ Google Map
Telefon
018 - 34 70 00
Visa Plats-webbplats