Laddar Evenemang

Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Dansgästspel: The very last northern white rhino

10 februari, 19:00 - 20:00

125 kr – 175 kr

 

Jordens bräcklighet inrymd i ett streetdanssolo skapat av koreografen Gaston Core för den makalösa dansaren Oulouy.

The very last northern white rhino är ett soloverk lika enkelt som kraftfullt. Med den sanna historien om världens två sista nordlig trubbnoshörningar som utgångspunkt, frågar sig koreografen Gaston Core om det är möjligt att finna lycka i en värld av kaos?

Finstämt och elegant används streetstilar som krumping, tutting och waving för att skildra människans utrotning av detta hänförande djur. Med små medel och stora känsloyttringar förmedlar dansaren en historia om jordens bräcklighet och den eviga jakten på frihet.

Västerbottens-Kuriren om föreställningen:

”Scenrummet är naket, bara mjukt skulpterat i mörka och ljusa partier som skiftar lika sömlöst som Oulouys övergångar mellan olika streetstilar. Även här är poesin, men nu ordlös, det berättartekniska greppet, allt är kristallklart men samtidigt så mjukt framlagt att vi vågar gå helt nära bråddjupen.

Vi ser en mänsklig hetsjakt på herravälde äga rum, intensiva flödande partier som omväxlande visar de fallna kropparna. Med bländande kontroll över varje muskel och del av scenytan driver Oulouy verket till det oundvikliga slutet, där står människan i sin absoluta skörhet, leende, självutplånad.”   Västerbottens-Kuriren, Sara Meidell

Om Gaston Core

Gaston Core är född och utbildad i Buenos Aires, men flyttade till Europa 2001 och har sedan dess arbetat som både dansare, skådespelare, regissör och kulturchef. Han har en examen i regi och dramaturgi likväl som en magisterexamen i samtidsfilosofi. Core har drivit en teaterfestival och arbetat som både artist och regissör för ett flertal kompanier. Mellan 2015-2021 drev han den fria scenen Sala Hiroshima i Barcelona.

Om Oulouy

Nico Yao Dapre a.k.a. Oulouy  kommer från Elfenbenskusten och bosatte sig i Paris som tonåring. Hans passion för dans utvecklades från en tidig ålder, inledningsvis intresserade han sig för olika typer av afrikanska danser men 2008 fick han kontakt med den urbana dansen. Sedan dess har han deltagit i flertalet internationella dansbattles, samt arbetat som modell och dansare för bland annat Coca Cola och L’Oreal. För närvarande undervisar han i urban dans, organiserar evenemang och är medregissör på @ilovethisdance – den första Franska digitalkanalen tillägnad urban kultur och hiphop.

Föreställningen arrangeras av CIK i samarbete med Region Uppsala och Dansnät Sverige.

 

Biljettpris: 175 kr Ordinarie, 125 kr Under 25 år och studerande och rullstolsplats. Vi ber er komma i god tid eftersom vi har obligatorisk kostnadsfri garderob mellan 15/10 – 15/4

 

17.45 Publiksamtal med Gaston Core – Fri entré

Innan föreställningen kl 17.45 hålls ett publiksamtal med koreografen Gaston Core i Stjärnvalvet på plan 2. Samtalet förs på engelska och leds av Ulrika Larsen, producent på CIK och koreograf. Vi bjuder på alkoholfri dryck och tilltugg.

Klicka här för att anmäla dig till publiksamtal med Gaston Core.

 

 

Medverkande
Koreografi: Gaston Core i samarbete med dansaren

Framförs av: Oulouy

Samarbete: Aina Alegre

Foto & video: Alice Brazzit

Musik: Jorge da Rocha

Ljus: Ivan Cascon

Styling: Eva Bernal

Teknisk samordnare: Manu Ordenavia

Produktion: Mayte Luque

Samproduktion: Sala Hiroshima & Festival GREC of Barcelona med stöd av Centre Cívic Barceloneta

Längd: 55min

Turnerar med Dansnät Sverige våren 2024.

Köp biljett

Detaljer

Datum:
10 februari
Tid:
19:00 - 20:00
Kostnad:
125 kr – 175 kr
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , , , , , , , , , ,

Plats

Scenen
Parkvägen 31 A
Knivsta, Knivsta 74175
+ Google Map
Visa Plats-webbplats