CIK UTOMHUS

 

Mellan Hälsohuset och CIK finns två utomhuspadelbanor som är öppna under sommarsäsongen.

 

Padelracket finns att hyra i lådorna vid respektive bana och det finns även lånebollar för den som inte har egna. Nya bollar finns också att köpa i Hälsohuset under receptionens öppettider.

 

Vill du ha mer information eller boka en bana?

 

Boka utomhuspadel

 

På en spontanidrottsplats kan du leka, träna och vara när du vill och hur du vill.

 

Utanför CIK finns aktivitetsytan Solabacke Sunshine Court som är bokningsbar för privatpersoner, organisationer och föreningar. När ytan inte är bokad är den tillgänglig för spontanidrott.

 

Vill du ha mer information eller boka spontanidrottsplatsen?

 

Boka spontanidrottsplatsen

Utanför CIK finns även boulebanor som är öppna för den som vill spela.

 

Banorna ligger vid östra entrén till CIK, bredvid utomhuspadelbanorna, och kan användas av allmänheten, utan bokning, i mån av plats. Här finns även bänkar och bord.

 

Läs mer om boulebanorna vid CIK

Discgolf är en sport som kan spelas av alla, oavsett ålder.

 

Banan ligger vid reningsverket, på andra sidan tågspåret från CIK. Den nio hål långa banan bjuder på såväl öppna ytor som svårare hål i skogsterräng. En lämplig gruppstorlek är 3–5 spelare och att spela hela banan tar cirka 1 timme. Banan är kostnadsfri och kan användas utan att boka.

Läs mer om discgolfbanan vid CIK

Cityrundan är en central och lättillgänglig runda med start och mål utanför CIK.

 

Under rundan ges du en härlig blandning av naturnära grönområden och trivsam stadsmiljö när du tar dig längst Knivstaåns trevliga promenadstråk och centrala Knivstas bostadskvarter. Eftersom rundan till största del går längs asfalterade gång- och cykelvägar kan denna runda även vara ett lämpligt alternativ för den som tar sig fram med rullstol eller annat hjälpmedel.

 

Rundan är ca 3,6 km och längs med vägen finns skyltar utplacerade med tips på övningar för att öka puls och träna styrka.

Se karta för Cityrundan

I närheten av huvudentrén till CIK ligger ett utegym som alltid står klart att användas för träning.

 

Utegymmet består av sju olika redskapsstationer i trä. På flera av dem kan du välja olika vikter men även greppstorlek för händerna.